La coordinadora d'Estudis de Fotocasa, Beatriz Toribio, ha analitzat l'increment de preus de l'habitatge que l'INE va publicar dijous passat i que indiquen un augment del 9,6% en els immobles a Catalunya durant el 2017.

Toribio va apuntar que el 2017 han notat un important increment dels preus dels habitatges com a conseqüència del retorn de l'interès per comprar immobles, en un context de millora econòmica, creixement de l'ocupació i accés al finançament, així com per l'interès dels inversors en el sector. Segons l'experta, «els preus seguiran pujant si es manté l'actual context econòmic d'ocupació i facilitat d'accés al finançament, però les pujades no seran tan grans com les que vam veure l'any passat, a excepció de les grans ciutats».

Dins de Catalunya, Barcelona despunta en relació a la resta del país, amb un creixement per sobre del 12% en els preus dels habitatges. De cara al futur, Toribio preveu que «el sector tendirà a normalitzar-se i estabilitzar-se després del gran sotrac que ha durat més de cinc anys». «Tot es va posant al seu lloc», va afirmar.