Berga va ser escenari ahir a la nit d'un esdeveniment tràgic. La Policia Local i els Mossos van detenir entrada la nit un veí de 37 anys de la ciutat acusat d'haver matat a ganivetades la seva mare, de 56 anys d'edat. La víctima era la presidenta d'Asfam Berga i directora del Grup Horitzó, Manela Quesada Soto, segons van confirmar ahir a la nit fonts policials al diari Regió7. L'home va ser detingut per un delicte d'homicidi dolós.

Els fets van tenir lloc al domicili de l'acusat, situat al carrer de la Pietat de Berga. L'acusat resideix en solitari en aquest habitatge, de forma que, en el moment del crim, la seva mare hi era de visita. Segons les mateixes fonts, cap a les 10 de la nit, el presumpte homicida es va presentar a la Policia Local confessant els fets. El noi fa un quant temps que estava ingressat en un centre per un trastorn de salut mental, però aquest cap de setmana els veïns l'havien vist de nou al seu pis, cosa que els va permetre saber que ja no estava ingressat.

Fins a l'indret s'hi van desplaçar la Policia Local i els Mossos, que va constatar la mort de la víctima per ferides d'arma blanca, i van detenir el jove com a presumpte autor dels fets. El detingut va ser traslladat a les dependències dels Mossos d'Esquadra, que també van acudir al domicili i que es van fer càrrec de la investigació. Al lloc dels fets també hi va acudir personal del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

La víctima és una persona àmpliament coneguda i apreciada a Berga per la seva tasca al capdavant d'entitats de caire social. El Grup Horitzó, que precisament ara fa un any va celebrar el seu 35è aniversari, es dedica a facilitar la inserció laboral de persones amb problemes de salut mental, mentre que Asfam proporciona orientació i acompanyament als seus familiars. Com a impulsora d'aquestes entitats, va estar implicada en innombrables iniciatives berguedanes, la qual cosa la va fer una persona molt coneguda i apreciada a tota la comarca.

A última hora de la nit, el president del Consell Comarcal del Berguedà, David Font, va escriure un tuit mostrant-se "consternat" pels fets i definint la víctima com una persona "vital, lluitadora i sempre positiva davant la vida".