El Servei Català de Trànsit ha prohibit la circulació de camions de gran tonatge entre la una i les sis de la matinada de dimarts a trams de l'A-2, C-16, C-17, C-37, C-25 i C-58 davant la previsió de nevades. Els trams afectats seran a l'A-2 de Cervera a Abrera, a la C-16 entre Berga i la boca sud del Túnel del Cadí, a la C-17 entre Aiguafreda i Ripoll, a la C-37 entre Manlleu i Olot, a la C-25 entre Cervera i Riudellots de la Selva i també a la C-58 entre Terrassa i Castellbell i el Vilar. Els talls de circulació de camions són "dinàmics" i es poden allargar en funció de la l'evolució del temporal, segons ha explicat en una atenció als mitjans aquest dilluns al vespre la directora del Servei Català de Trànsit (SCT), Eugènia Domènech. La previsió del Servei Metereològic és que nevarà durant tota la nit, la matinada i les primeres hores del matí des dels 800 metres fins als 400 metres, i puntualment a punts de 200 metres propers al litoral. Les precipitacions afectaran el Pirineu, Prepirineu, comarques interiors de Girona, el prelitoral de Barcelona i punts del prelitoral de Tarragona.

Les quantitats previstes de gruixos de neu són de més de 10 centímetres a la zona del Montseny mentre que al prelitoral i la Catalunya central d'entre 2 i 10 centímetres. Pel que fa a les cotes més baixes, a punts del litoral de 200 i 300 metres hi haurà una "enfarinada sense que arribi a agafar el terra", segons ha pronosticat el cap de l'àrea de predicció del Servei Metereològic, Santi Segalá. Segons Segalá durant el matí de dimarts només acabarà nevant al Pirineu i Prepirineu més occidental. "La nevada marxarà ràpidament", ha assegurat.

D'altra banda, Segalá ha afirmat que les temperatures es mantindran baixes durant quatre o cinc dies i hi haurà "glaçades generalitzades" moderades o fortes. Tot i això, el cap de predicció del Servei Metereològic ha dit que sembla que el d'aquest dimarts "podria ser l'últim episodi de neu a cotes baixes d'aquest hivern". En paral·lel al temporal de neu, també ha predit una situació de vent fort al terç nord de Catalunya i a Terres de l'Ebre.