Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dijous a primera hora del matí quan sortia de casa seva la regidora de la CUP de Reus Montse Quadrada per portar-la davant al jutjat perquè declari per un delicte d'odi contra la policia espanyola, segons fonts de la formació anticapitalista. La CUP ha cridat als seus seguidors a concentrar-se a partir de les nou del matí davant dels jutjats de Reus. "Dempeus per la llibertat d'expressió i els drets fonamentals i amb el cap ben clar per construir República!", ha exclamat la CUP de Reus al seu perfil de Twitter. El Jutjat número 2 de Reus va ordenar aquest dimecres la detenció de Quadrada després que no hagi comparegut en cap de les tres ocasions que la jutge la va citar per declarar, la darrera dilluns passat. La regidora ha al·legat que no reconeix els tribunals espanyols.

Els altres dos regidors de la CUP investigats en la causa, Marta Llorens i Oriol Ciurana, van acabar compareixent el passat desembre, un cop detinguts, després d'haver incomparegut en dos ocasions.

La regidora havia de declarar aquest dilluns juntament amb diversos bombers també investigats. Finalment, però, el jutjat va decidir canviar les dates de la compareixença d'aquests últims.

Minuts després de la seva detenció, la CUP de Reus ha fet públic un vídeo de Quadrada en què explica que l'han detingut perquè és "fidel al mandat democràtic i popular sortit del referèndum celebrat l'1 d'octubre".

Mentrestant, seguint la crida que ha fet el partit anticapitalista, prop d'un centenar de persones s'han concentrat a les nou del matí davant del jutjat de Reus, entre les quals hi havia la regidora Marta Llorens, que també va ser detinguda pel mateix motius després de fer cas omís a dues citacions juntament amb el regidor Oriol Ciurana, que està previst que també es desplaci fins a la concentració. També s'hi ha pogut veure membres del col·lectiu 'Els Avis i Àvies de Reus per la Llibertat'.

Quadrada, que s'acollirà al dret de no declarar, està citada per a dos quarts de deu del matí. A diferència dels seus dos companys regidors, ha estat detinguda a primera hora del matí quan sortia de casa i no el dia anterior a la citació, un fet que li ha estalviat passar una nit a la comissaria.