El líder del PSC-Units, Miquel Iceta, es va mostrar desconcertat amb el discurs de Jordi Turull, i li va demanar aclarir si és sincer o només és «una petita anècdota o gir argumental per necessitats del guió». Iceta va dir que si el discurs, que va qualificar d'autonomista, busca el suport de la CUP, «en lloc d'apropar-los els allunya». Amb tot, si el discurs suposa una renúncia a treballar per «una meitat dels catalans» o un procés constituent, s'està obrint un camp molt interessant, va assegurar Iceta, tot i que no veu elements de confiança per canviar la seva oposició.

Iceta va dir que el discurs de Turull va amagar «la qüestió fonamental» de cap a on es va, i que no va parlar de la independència ni de l'Espai Lliure de Brussel·les ni de l'acord d'investidura JxCat-ERC. Va afegir que li van agradar les apel·lacions al diàleg i de refer consensos, tant de Turull com d'ERC, i els va demanar que es decideixin, perquè «aquest país, dividit, no avançarà». També va dir que la reconstrucció de consensos implica renúncies de tots; que la responsabilitat que no hagi arrencat la legislatura és de tots; va apel·lar a preservar la legitimitat del Parlament i les seves normes, i va advertir que el gran risc de Catalunya és «no recuperar en el que ja ha retrocedit».

Iceta va estendre la mà si és per crear consensos amplis, i va avisar que «la meitat contra la meitat no remourà obstacles».