La policia espanyola ha assegurat que la detenció de Carles Puigdemont ha estat fruit d'una operació conjunta dels seus agents amb el Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) i l'Oficina Federal d'Investigació Criminal d'Alemanya (BKA). "Gràcies a una operació coordinada dels agents d'informació de policia i el CNI, Puigdemont ha estat detingut a Alemanya", ha piulat aquest diumenge a la tarda al seu compte oficial de Twitter la policia espanyola, tot adjuntant un link del diari La Vanguardia on es parla de l'operació.

De fet, segons ha desvetllat la revista Focus, els serveis secrets espanyols seguien de prop la pista de Carles Puigdemont des de Finlàndia i havien alertat les autoritats alemanyes per interceptar-lo només creuar la frontera.

El cotxe de l'expresident destituït pel 155 ha estat aturat per una patrulla de carreteres de la Policia Federal Criminal (BKA) a l'autopista A7 a la localitat de Schuby, a l'estat de Schleswig-Holstein i a només 35 quilòmetres de la frontera amb Dinamarca.