El president del Parlament, Roger Torrent, ha fixat per aquest dimecres a les 10 hores un ple que debatrà diverses propostes de resolució, entre elles les dues de JxCAT, ERC i CUP que reclamen garantir els "drets polítics" de Carles Puigdemont, Jordi Turull i Jordi Sànchez.

Les tres formacions han registrat aquest matí les dues propostes de resolució i han demanat que es debatessin en un ple urgent aquesta mateixa setmana. Això ha provocat una nova reunió de la Mesa i la Junta de Portaveus aquesta tarda, on s'ha fixat la data de la sessió plenària i s'han admès a tràmit aquests dues propostes de resolució i les que han presentat posteriorment, PSC, Cs i CatECP. A més, l'ordre del dia també inclou la presentació i debat d'un informe del Síndic de Greuges sobre l'1-O.

El ple urgent durarà tot el dia, ja que al matí els grups defensaran diverses propostes de resolució, entre elles la del bloc independentista sobre la investidura de Puigdemont, i a la tarda compareixerà el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, per presentar un informe sobre les càrregues policials del referèndum de l'1 d'octubre.

JxCat, ERC i CUP demanen un ple urgent per «garantir» la investidura de Puigdemont

JxCat, ERC i la CUP havien demanat la celebració d'un ple urgent per aprovar dues propostes de resolució conjuntes perquè el ple del Parlament es comprometi a "adoptar totes les mesures necessàries per garantir" que l'expresident Carles Puigdemont pot ser investit en el Parlament.

Les iniciatives també demanen les mateixes mesures per garantir els drets parlamentaris i la investidura de l'actual candidat a la investidura, Jordi Turull, i de l'excandidat i exdiputat Jordi Sànchez.

A més, les propostes conjuntes del bloc independentista exigeixen "l'alliberament immediat" de tots els presos sobiranistes.