La detenció de Carles Puigdemont arran que el jutge Pablo Llarena tornés a cursar l'euroordre per demanar la detenció i extradició de l'expresident de la Generalitat va generar ahir un gran ressò internacional i les principals capçaleres informatives d'Europa obrien gairebé totes ahir amb la imatge del líder sobiranista.

La majoria de les capçaleres alemanyes seguien de prop els esdeveniments. Els principals diaris d'Alemanya, com el Bild, el Welt o el Berliner Zeitung, destacaven tot el dia alertes d'última hora amb la notícia. El Bild es preguntava quin seria el següent pas de la justícia alemanya: «Lliurarem el revolucionari de Barcelona a Madrid?» i remarcava que l'expresident estaria pensant a demanar asil. Aquesta és la mateixa idea del Welt, un altre mitjà germànic.

El periòdic britànic The Guardian titulava: «El líder català Carles Puigdemont detingut per la policia alemanya» i obre la seva edició internacional amb l'última hora. El Daily Mail Online indicava: «El fugitiu exlíder català Carles Puigdemont ha estat detingut per la policia alemanya». El Financial Times també obria amb un «última hora» amb la notícia de la detenció. La BBC concretava: «L'expresident català, 'detingut'».

França també se'n feia ressò. El conservador Le Figaro va titular: «Carles Puigdemont ha estat detingut a Alemanya en la frontera amb Dinamarca». Le Monde: «L'expresident català Carles Puigdemont detingut a Alemanya».

Els periòdics de Bèlgica, on ha residit Puigdemont en els últims mesos, també van donar importància a la notícia. Metro feia un seguiment al minut de la situació de l'expresident.

A Finlàndia, on Puigdemont es trobava des de dijous passat, també van donar la notícia. I també ho recollia la CNN i Al Jazeera, entre els destacats d'última hora i va fer-ne seguiment durant el dia.