El govern de l'expresident català Carles Puigdemont pretenia controlar la gestió de dades dels ciutadans mitjançant un sistema de fitxer amb informació fiscal, béns immobles, béns i activitats econòmiques, entre d'altres.

Així es desprèn del document «Sistemes d'Informació de l'Administració Tributària de Catalunya» d'abril de 2016 recollit per la Guàrdia Civil en un dels últims informes que ha lliurat al Jutjat d'Instrucció número 13 de Barcelona i al qual ha tingut accés Europa Press.

Aquest document, confiscat a la directora de Serveis de la Secretaria General de Vicepresidència, Natalia Garriga, durant els registres judicials del passat mes de setembre a Barcelona, estableix al llarg de 23 folis el full de ruta a seguir per posar en marxa l'estructura jurídica i fiscal de Catalunya després de la seva hipotètica independència.

Igualment recull l'objectiu marcat per l'anterior govern català d'arribar als anys 2018 i 2019 controlant els impostos indirectes, sobre la renda personal, sobre els beneficis empresarials i la fabricació.

Pel que fa a aquest apartat concret titulat «Gestió de dades i censos», es recullen fins a quatre punts (identificació de les fonts de dades, model de governança de les dades, construcció de les bases de dades fiscals i gestió del coneixement) a analitzar durant el període comprès entre els anys 2015 i 2020.

Tres supòsits

A més incloïa tres supòsits recollits amb símbols diferents; així un estel volia dir «projecte finalitzat», la silueta d'un obrer implicava «s'està treballant» i el senyal d'advertència de perill volia dir «atenció».D'acord amb l'atestat de la Guàrdia Civil que es troba en el sumari de la causa en què s'investiga la celebració del referèndum il·legal de l'1 d'octubre, es tenia previst regular els tractats i convenis internacionals.