Els Mossos d'Esquadra han desarticulat un grup criminal dedicat a traficar amb medicaments il·legals i substàncies dopants utilitzades al món del culturisme. El grup, integrat per cinc membres, tenia la seva base a Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat i distribuïa els productes il·legals a Catalunya i altres punts de l'Estat, segons han explicat els Mossos.

Amb el dispositiu policial desplegat, han confiscat 57.300 dosis de medicaments il·legals i dopants, entre ells l'hormona del creixement, anabolitzants i clenbuterol, amb un valor aproximat al mercat de 93.000 euros.

La Unitat Central de Consum dels Mossos va iniciar la investigació de la trama a finals del 2017, arran d'un decomís de medicaments il·legals i substàncies per al dopatge realitzat per la policia local de Santa Margarida i els Monjos al propietari d'una botiga de nutrició esportiva de Barcelona.

Els investigadors van constatar que els seus dos propietaris lideraven un grup dedicat al tràfic d'aquestes substàncies, utilitzades entre les persones que practiquen el culturisme.

La xarxa emmagatzemava substàncies il·legals en un traster llogat a nom d'una altra persona, enviava les comandes dels productes a través d'una empresa de missatgeria utilitzant un nom fals, utilitzava diverses línies telefòniques i fins i tot recorria a comunicacions xifrades.

El 28 de març, agents dels Mossos van registrar dues botigues de nutrició esportiva a Barcelona i l'Hospitalet, un traster llogat a l'Hospitalet, dos domicilis de Barcelona i diversos vehicles. El dispositiu va permetre detenir els cinc integrants del grup, un d'ells de nacionalitat argentina i la resta de nacionalitat espanyola.