Mercè Martínez Martos, arquitecta en projectes de la Vicepresidència del Govern català que dirigia Oriol Junqueras, tenia en el seu despatx de la Generalitat tota la planificació de la distribució del material per a la votació del referèndum independentista de l'1 d'octubre, amb els col·legis, taules i paperetes electorals previstos, així com els models d'actes de constitució de taules i d'escrutini.

Així consta en un dels últims informes realitzats per la Guàrdia Civil, elaborat arran de la documentació confiscada a Martínez Martos durant els registres en seus de la Generalitat efectuats el 20 de setembre de 2017. L'empleada del Govern depenia de Natàlia Garriga, directora de servei de la Vicepresidència, i ambdues van ser detingudes el 20 de setembre en el marc de l'Operació Anubis duta a terme per ordre del Jutjat d'Instrucció número 13 de Barcelona.

Tota aquesta documentació va ser lliurada al jutge per l'Institut Armat dies abans de la citació en el Jutjat de Natàlia Garriga, Mercè Martínez Martos i Pau Furriol Fornells, convocats el 14 de març. Cap d'ells va voler prestar declaració.

Segons el citat informe, a la tècnica del Departament que dirigia Junqueras, que està imputada en la causa que investiga el Jutjat d'Instrucció número 13 de Barcelona sobre l'organització del referèndum, se li van confiscar documents «en suport paper» i que tenen «interès» per a aquestes actuacions. Així, Martínez Martos tenia «llistats» amb el «nombre de col·legis i de taules, s'entén que electorals», segons els quals «es pretenien obrir 2.269 col·legis amb un total de 6.252 taules», explica l'Institut Armat en les conclusions.

Els investigadors també van confiscar un document que contenia «anotacions cal·ligràfiques en bolígraf blau i retolador vermell en el qual es va anotar el que sembla correspondre's amb l'entrega o repartiment de material electoral per caixes de 500 i 250 unitats denominades CG i/o CP, que podrien correspondre's amb caixes grans i caixes petites».

Sis actes de constitució de taules per al referèndum, sis actes de sessió i escrutini i llista numerada de votants indicant el DNI, el nombre d'ordre en relació al cens electoral de la taula i el nombre d'ordre en la votació són altres dels documents intervinguts a Martínez Martos.

La Guàrdia Civil també va localitzar «cinc còpies» en les quals es reflecteixen «diferents incidències que impedirien que un possible elector comparegués en la taula per emetre el seu vot».

A més, en el marc de la preparació del referèndum hi havia actes preparades per certificar que el representant de l'Administració ha rebut de la taula electoral un sobre tancat amb tota la informació anterior (sessió i escrutini, llista de votants, paperetes de votació nul·les o objecte de reclamació, etc).

Martínez Martos tenia també en el seu poder, segons l'informe de la Benemérita, «un foli amb l'escut de la Generalitat que contenia l'habitual cartell» que es col·loca en les taules electorals amb la indicació del districte, la secció, la taula i les lletres per ordre alfabètic del primer cognom «per orientar als electors de cara a emetre el seu vot».

En una taula també trobada en els registres «s'observa la proposta de distribució del material electoral per caixes, amb la particularitat que se subdivideix de l'1 al 4 i Catalunya Central de l'1 al 2». «El total d'aquesta taula es correspon amb el total de paperetes, això és, 9.948.000», afirma la Guàrdia Civil.