L'advocat de Carles Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, ha destacat aquest dimarts que s'esperava la decisió de la Fiscalia alemanya de demanar l'entrega de l'expresident de la Generalitat a Espanya, i ha confiat que el tribunal alemany "tombi" aquesta via i rebutgi l'extradició.

En declaracions a Rac1, Cuevillas ha destacat que la decisió que ha comunicat la Fiscalia aquest dimarts "era una notícia esperada i entrava dins de la lògica: el que hagués estat excepcional és el contrari".

Segons Cuevillas, "ara la decisió depèn del tribunal alemany", en el qual confia perquè finalment no es produeixi l'extradició.

La Fiscalia també ha sol·licitat que Puigdemont segueixi a la presó perquè veu risc de fugida, i Cuevillas assenyala que "es veurà si es poden proposar alternatives que mitiguin aquest risc de fugida".

També ha destacat que la decisió definitiva del tribunal pot dilatar-se entre dos i tres mesos, si bé ha apuntat que es tracta d'un cas excepcional per la seva rellevància, el component polític i la vulneració de drets fonamentals que s'han produït al país d'origen".

Preguntat per l'estat de Puigdemont, Cuevillas ha explicat que està estupendament i que té molt clar que no ha comès cap delicte de rebel·lió ni de malversació: "Té clar que és un pres polític i que l'Estat espanyol intentarà fer-li pagar per tot i està preparat per a això".