L'Audiència Territorial de Schleswig-Holstein (nord d'Alemanya) ha descartat avui el delicte de rebel·lió a la petició d'extradició a Espanya de l'expresident de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont i l'ha deixat en llibertat sota fiança mentre estudia el lliurament per malversació.

Segons explica el tribunal en un comunicat, la sala primera Penal considera en principi que la imputació del delicte de rebel·lió és "inadmissible", però creu que sí que pot ser acceptat el de corrupció, com malversació de fons públics, de manera que el procés d'extradició segueix endavant.

L'Audiència no creu que Puigdemont corri risc de persecució política

.

Encara que afirma que continua el risc de fuga, el tribunal considera que en ser "inadmissible" el delicte de rebel·lió aquest es redueix de forma considerable, per la qual cosa deixa en llibertat el polític independentista amb una fiança de 75.000 euros.de manera que podrà sortir en llibertat mentre dura el procés. La justícia haurà de citar-lo ara a declarar, i la decisió final sobre si se l'extradeix, només per malversació, pot arribar en un termini màxim de dos mesos.

També se li ha demanat que lliuri el seu passaport i haurà de presentar-se periòdicament davant les autoritats alemanyes fins que estigui a punt la decisió definitiva.

En el seu comunicat, el tribunal d'Schleswig-Holstein assegura, també, que la justícia alemanya és imparcial i que no té constància que hi hagi una "persecució política" contra Puigdemont.

No existeix violència

Segons apunta, "per motius jurídics" no pot acceptar-se una extradició per rebel·lió d'acord amb el Codi Penal espanyol, ja que "els actes que se li imputen no serien punibles a Alemanya segons la legislació vigent aquí".

Segons la seva opinió, el delicte que podria ser equiparable a Alemanya, el d'"alta traïció", no pot aplicar perquè no es compleix el requisit de la "violència".

La llibertat, efectiva divendres

La presó de Neumünster no preveu la sortida de Carles Puigdemont del centre penitenciari abans de divendres a les 07.00 hores del matí, segons han informat fonts de la presó a la premsa que s'espera a la porta de les instal·lacions. Aquesta nit, per tant, el president destituït encara la passaria sota custòdia judicial, tot i que el jutge de Schleswig-Holstein ja ha decretat la llibertat sota fiança de 75.000 euros. Fonts del centre informen que durant aquestes hores s'haurà de tramitar la fiança. Puigdemont haurà de presentar-se regularment davant de les autoritats alemanyes, i haurà de tenir una residència al país mentre dura el procés sobre la seva possible extradició.

Aquesta informació es troba actualment en elaboració. Els redactors encarregats d'aquesta notícia aniran completant el text amb noves dades a mesura que es vagin coneixent. Els lectors que comparteixin aquesta notícia en xarxes socials, tant a través de la nostra pàgina de Facebook com de Twitter, veuran com a l'interior de l'enllaç es van modificant tant el titular com els subtítols i el text principal