Els exconsellers fugits a Bèlgica Antoni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig compareixeran avui a Brussel·les davant un jutge d'instrucció que decidirà si imposa mesures cautelars a aquests tres polítics reclamats per la Justícia espanyola, han confirmat a Efe fonts pròximes al cas.

El passat 26 de març, la Fiscalia de Brussel·les va informar que els exconsellers catalans fugits a Bèlgica s'havien posat a disposició de la Justícia del país i va decidir no citar-los de moment a comparèixer davant un jutge per considerar que no hi ha risc de fugida.

Les fonts han afegit que el procés formal serà similar al del novembre passat, en el marc d'una primera euroodre cursada per l'Audiència Nacional espanyola. En aquella ocasió, la Fiscalia va pactar amb els implicats una entrega discreta en una comissaria, van ser traslladats davant del jutge i aquest va deixar en llibertat sense fiança als tres polítics esmentats, amb l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i l'exconsellera Clara Ponsatí, els quals llavors estaven també fugits a Bèlgica.

Sense sortir del país

Se'ls va imposar, això no obstant, mesures cautelars, de manera que tenien prohibit abandonar el territori belga sense el permís d'un jutge i tenien l'obligació de declarar el seu domicili a Bèlgica i d'acudir personalment a les convocatòries de la Policia o de les instàncies judicials.

El 5 de desembre, el magistrat del Tribunal Suprem que es va fer càrrec del cas, Pablo Llarena, va retirar les euroordres contra els cinc polítics secessionistes fugits a Bèlgica, i va tornar a activar-les el passat 24 de març.

Si es repeteix l'esquema seguit al novembre, el jutge d'instrucció haurà de fixar una data per a la vista del cas a la Cambra del Consell de Brussel·les (jutjat d'instrucció), que tindrà quinze dies per decidir si els extradeix o no.