L'expresident català Carles Puigdemont no podrà deixar Alemanya sense autorització de la Fiscalia i haurà de presentar-se cada setmana davant la policia de Neumünster, segons ha determinat l'Audiència Territorial de Schleswig-Holstein en acordar la seva llibertat condicional.

Fonts de la defensa han confirmat a Efe aquestes condicions, que se sumen a la fiança de 75.000 euros imposada per l'Audiència per a la seva sortida de la presó de Neumünster, on està reclòs des del 25 de març, mentre estudia la seva extradició a Espanya per malversació de fons públics, però no per rebel·lió.

"És un èxit per al nostre client, que sempre va expressar la seva confiança en la justícia alemanya", ha indicat a Efe Till Dunckel, portaveu dels advocats alemanys Wolfgang Schomburg i Sören Schomburg que s'han fet càrrec al país de la defensa del líder independentista.

Segons ha apuntat, és difícil pronosticar quan podrà fer-se efectiu el pagament de la fiança i garantir el compliment de la resta de condicions imposades per l'Audiència.

"Estem mobilitzant tots els recursos per fer-ho possible com més aviat millor, lògicament", ha afegit.

La fiança haurà de ser dipositada, en efectiu o sota "d'altres fórmules garantides", a la Fiscalia General de Schleswig-Holstein.

L'Audiència Territorial de Schleswig-Holstein ha acordat avui seguir amb la tramitació de l'extradició de Puigdemont a Espanya pel delicte de malversació de fons públics, però ha descartat el de rebel·lió que l'imputa la justícia espanyola.

Segons el seu parer, encara que persisteix el risc de fugida, s'ha rebaixat de forma notable en declarar-se "inadmissible" el delicte de rebel·lió, pel que pot decretar-se la llibertat condicional.

Davant la presó de Neumünster, un únic simpatitzant independentista, Eduard Alonso, veí de Girona com Puigdemont, expressava la seva alegria i ha destapat l'ampolla d'espumós alemany que guardava a la seva furgoneta des que va arribar a aquesta ciutat, divendres de la setmana passada, per seguir els esdeveniments.