El Govern ha constatat la necessitat de dotar de "més agilitat" a la supressió el Patronat Catalunya Món-Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (DIPLOCAT), de manera que segons la seva opinió "convé facultar" a l'òrgan liquidador per realitzar "totes les operacions per completar el registre degudament".

El Consell de Ministres, després de la seva reunió d'avui, ha informat de les mesures en relació a la liquidació del Diplocat, en virtut de les mesures autoritzades en aplicació de l'article 155 de la Constitució, segons ha informat en un comunicat.

Després que l'executiu adoptés la decisió de suprimir el Diplocat, posteriorment el Consell de Ministres, en substitució del Govern de la Generalitat de Catalunya, va adoptar el 15 de desembre de 2017 el acord de liquidació de l'entitat i va designar l'òrgan liquidador per portar a terme aquest procés.

"Un cop constituït l'òrgan liquidador de l'Diplocat i iniciades les operacions de liquidació de l'entitat, s'ha posat de manifest la necessitat de dotar a aquestes operacions d'una major agilitat per tal de dur a bon terme i en un termini raonable el procés" , ha assenyalat el Govern, en aquest comunicat.

Per això, ha apuntat que "convé assignar expressament al propi òrgan liquidador les facultats que, d'acord amb els Estatuts del Diplocat, corresponien als seus òrgans de govern".

I, per la mateixa raó, el Govern ha constatat que "convé facultar el mateix òrgan liquidador per a realitzar, d'acord amb la legislació aplicable i els principis de la bona administració, totes les operacions per a concloure el procés de liquidació degudament".