El ple del Parlament va rebutjar ahir una proposta de resolució de Cs que demanava la compareixença del president de la Cambra, Roger Torrent, per donar explicacions sobre el «bloqueig» de la institució i la falta d'un candidat a la Presidència de la Generalitat viable.

La proposta va ser rebutjada amb els vots en contra de JxCat (ja amb el vot delegat de l'expresident Carles Puigdemont), ERC, PSC, CatECP i la CUP, enfront dels vots a favor de Cs i PP. La proposta va ser defensada per la líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas, que va reclamar la compareixença de Torrent pel bloqueig en proposar candidats a la Presidència de la Generalitat «no efectius» i portar 100 dies sense Govern a Catalunya. Arrimadas va demanar a Torrent un «debat sincer i obert sobre el que ha passat a Catalunya» i li va preguntar si tornarà a plantejar al diputat Jordi Sànchez com a candidat a la Presidència, després de les cartes de Puigdemont i el mateix Sànchez.

«Molts catalans es pregunten què fa aquesta gent, què passa al Parlament, per què hem estat 100 dies bloquejats», va argumentar, a més d'asseverar que els grups independentistes no tenen ni unió interna ni exerceixen de majoria, en les seves paraules. «Vostès no volen que acabi el caos, què serien sense el caos?», va sentenciar, a més de constatar que no volen que acabi l'aplicació de l'article 155 de la Constitució perquè no tenen un pla ni saben com gestionar les llistes d'espera en la sanitat, els barracons a les escoles ni la fugida d'empreses.

La diputada de JxCat Laura Borràs va rebutjar donar suport a la compareixença de Torrent perquè creu que a qui cal demanar explicacions pel bloqueig és al Govern central, que va convocar les eleccions del 21-D i no respecta els resultats «amb subterfugis», amb la complicitat del poder judicial.

Va assegurar que l'objectiu de Torrent i els grups independentistes és «complir el treball encomanat i ser fidels a la democràcia i obedients amb la ciutadania» en proposar candidats com Carles Puigdemont, Jordi Sànchez i Jordi Turull.