L'Ajuntament de Barcelona ha demanat als acampats a la plaça de Catalunya que retirin les seves tendes de campanya abans de la Diada de Sant Jordi, el 23 d'abril, i els ha ofert punts informatius permanents a fi de mantenir la seva reivindicació, segons fonts municipals. Des del passat 1 de febrer, s'ha instal·lat una acampada per reclamar l'elecció d'un president de la majoria independentista per part del Parlament, a la qual dies després es va afegir una acampada de persones sense llar a favor del dret a un habitatge digne. Les pròximes setmanes coincidiran a la plaça de Catalunya activitats de gran concentració ciutadana, com una carrera popular i altres relacionades amb Sant Jordi.

Equips de neteja, de districte, del Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) i de la Guàrdia Urbana van dur a terme ahir a la plaça treballs de neteja i salubritat i van traslladat als acampats al voltant de la plaça, fora de la zona enjardinada, fent-los retirar les estructures que havien començat a establir. A més, van indicarals acampats que cal retirar les tendes de campanya abans de Sant Jordi, segons fonts municipals.

Aquestes fonts han explicat que «el dispositiu té la voluntat de seguir la mediació i el contacte permanent amb les persones que estan desenvolupant legítimes reivindicacions». Des de l'ajuntament asseguren que, «en tots els casos, s'informa les respectives mobilitzacions que en tot moment podran disposar de punts informatius permanents a fi de mantenir la seva reivindicació».

Quant a les persones sense llar que són a plaça de Catalunya, que els equips d'atenció social visiten dues vegades al dia, les mateixes fonts han indicat que aquest matí, "set de les persones contactades han acceptat els recursos que s'ofereixen s'ofereixen a les persones sense llar».