La líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas, va assegurar que és «una mentida més del procés» que existeixi una resolució de l'ONU que permeti a Jordi Sànchez presentar-se a la investidura. «Res del que diuen de la suposada resolució de l'ONU és cert», va manifestar des de Madrid. La líder de la formació taronja apunta que la resposta de l'ONU és només un «acusament de recepció» de l'escrit de la seva defensa. «És una resposta de formulari que deixa clar que no valora la qüestió de fons», va manifestar. Arrimadas va criticar que el president del Parlament, Roger Torrent, hagi tornat a proposar Sànchez va dir que és una «eina per augmentar la confrontació i el victimisme».

Arrimadas, va dir que espera que «l'interès personal» de l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont per «allargar» el procés independentista no acabi provocant unes noves eleccions autonòmiques, ja que no seria «el millor» per als catalans.

Durant la roda de premsa a la seu de C's després de la reunió del Comitè Executiu, Arrimadas va dir que el seu partit contempla l'escenari d'una repetició dels comicis com una de les opcions possibles a Catalunya i que estan «preparats» per anar de nou a les urnes si finalment els partits independentistes no es posen d'acord per investir un nou president.

No obstant això, va assenyalar que «no seria l'escenari més lògic, ni el més raonable, ni el millor per a Catalunya». Després de demanar a les forces separatistes que «reconeguin que això és un fracàs» i que cal «tornar a la legalitat, a la normalitat i a la convivència», va afegir que «tot el que s'allunyi d'això serà allargar més el procés».

El secretari d'Organització del PSC, Salvador Illa, va titllar de «pèrdua de temps» la candidatura de Jordi Sànchez (JxCat) a presidir la Generalitat, en veure'l «no apte» per desenvolupar «amb plenitud» aquest càrrec, motiu pel qual també va rebutjar una eventual nova candidatura de Carles Puigdemont. «El president de la Generalitat ha d'estar en condicions de poder desenvolupar amb plenitud aquest càrrec, el més important de Catalunya. I Sànchez no es troba en aquestes condicions».