ERC ha advertit avui que "hi ha un ús arbitrari" del Codi Penal en les operacions policials i judicials contra els Comitès de Defensa de la República (CDR) que es duen a terme a Catalunya i que ja han comportat detencions.

La Guàrdia Civil ha detingut avui una suposada responsable dels CDR a qui la fiscalia acusa de delictes com terrorisme i rebel·lió pels talls de carreteres i sabotatges als peatges duts a terme per activistes d'aquests grups per Setmana Santa a Catalunya.

Des d'ERC, Pere Aragonès, que recentment ha assumit el càrrec d'adjunt a la presidència d'aquest partit, ha indicat en una entrada a Twitter que "davant les últimes notícies en relació amb membres dels CDR, tornem a rebutjar l'ús del Codi Penal contra la protesta pacífica", i afegeix que "estem atents a l'evolució dels esdeveniments".

La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, també s'ha posicionat a Twitter sobre aquesta qüestió i ha dit: "intensifiquen la repressió perquè només entenen de força", i ha afegit que "la millor resposta és la solidaritat, la persistència i el convenciment que som un moviment cívic, pacífic, democràtic i transversal".

Marta Vilalta ha conclòs el seu comentari en el seu perfil a Twitter expressant també "tot el suport a les persones detingudes" i adjuntant l'etiqueta #JoSocCDR.

De la seva banda, el portaveu adjunt d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha criticat, també, la detenció de membres dels CDR amb una altra entrada en el seu perfil a Twitter: "CDR en furgons policials i corruptes en comissions parlamentàries".