La Unitat de Policia Científica de la Regió Metropolitana Sud dels Mossos d'Esquadra va tornar ahir a Vilanova i la Geltrú al domicili de Rosa Peral, empresonada provisionalment com a sospitosa de ser autora del crim del Foix, per tal d'esclarir si ella i Albert López, l'altre acusat, haurien utilitzat una serra elèctrica per esquarterar el cos de Pedro Rodríguez.

Segons van confirmar fonts judicials a l'ACN, la jutge que instrueix el cas també conegut com a crim de la Guàrdia Urbana -víctima i acusats són agents del cos- es basa en una conversa del mòbil de Peral entre ella i un veí, ocorreguda dos dies després de la mort de Rodríguez, el 3 de maig. S'hi llegeix com aquest veí li pregunta sobre l'ús d'una serra elèctrica que l'hauria despertat durant a nit. La magistrada creu que aquest presumpte ús de la serra estaria relacionat amb el préstec d'una furgoneta que Peral va demanar a un company de la Guàrdia Urbana l'endemà, dia 4, explicant-li que volia traslladar un sofà.

La titular de jutjat número 8 de Vilanova relaciona les dues qüestions arran d'una anàl·lisi de les fotografies del mòbil de Rosa Peral.