El president del Parlament, Roger Torrent, es va reunir ahir amb l'alcalde de Ginebra, Rémy Pagani, a qui ha agraït «la complicitat en la necessitat de resoldre els conflictes polítics mitjançant el diàleg». En un comunicat, el president va explicar que amb Pagani va analitzar «la necessitat de respectar els drets fonamentals» i de resoldre els conflictes polítics políticament.

«Ara és l'hora de la política», va concloure el president del Parlament també a Twitter, que en la seva visita a Ginebra ahir també es va reunir amb el relator especial sobre els drets a la lliure assemblea i associació de Nacions Unides i amb el representant permanent de l'Organització Internacional de la Francofonia davant l'ONU.

El president va assegurar que en els dos dies que ha passat a Ginebra s'«han obert vies de contacte directe amb diferents institucions i organitzacions en la defensa dels drets humans», que assegura que continuaran i que el Parlament aprofitarà.

«En aquest viatge no acaba res, al contrari, comença una voluntat de treballar conjuntament», amb les entitats amb què es va reunir.

De fet, vol que es monitoritzi la situació a Catalunya, per la qual cosa s'ha compromès a traslladar informació del que succeeix a la comunitat catalana i demana que aquesta informació es tradueixi en una defensa irrenunciable dels drets fonamentals.

En declaracions a TV3, Pagani ha afirmat que Suïssa, i Ginebra en particular, «queden a la disposició d'ambdues parts per tractar de trobar un acord».

L'alcalde de la capital helvètica es va mostrar convençut que hi haurà un moment en què les persones s'hagin d'asseure en una taula per trobar una resolució a través d'un «veritable diàleg».

«No un diàleg en què un esquivi l'altre, sinó que exposin els problemes i trobin solucions. Hi ha solucions», va concloure Pagani.