L'exprimer ministre francès Manuel Valls va assegurar que la justícia alemanya no té una altra «solució» que lliurar a Espanya l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont perquè sigui jutjat pels tribunals espanyols. Encara que va dir que no entraria a valorar «el tema de la rebel·lió», va assenyalar que s'ha de tractar aquest «problema de Puigdemont» des del «respecte a l'Estat de Dret espanyol i al que actualment demana la justícia espanyola».

«El projecte independentista és un carreró sense sortida. No hi ha la possibilitat de trencar la unitat d'Espanya. I Europa ha de respectar Espanya», va assenyalar Valls durant una conferència-col·loqui presentada per la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, i a la qual va assistir també el president de Cs, Albert Rivera.

Valls va admetre que el «desafiament» a Catalunya no és només un «desafiament»per a Espanya sinó també per a Europa. «Espanya sense Catalunya i Catalunya sense Espanya, això no té sentit», va manifestar, per afegir que «avui els dirigents separatistes han esdevingut antieuropeus». Segons el seu parer, «no es pot ser nacionalista i estimar Europa».

L'exprimer ministre francès va qualificar Espanya de «gran democràcia» que té, a més, una Constitució de les «més avançades» del món i una justícia «independent». «De democràcia de segona, gens. I tots els dirigents europeus hem de recordar que Espanya és una gran democràcia», va destacar.

A més, va assenyalar que si a Europa hi ha euroordre és «precisament per respondre a situacions» com la que acaben de viure amb Puigdemont, i va afegir que això els jutges «ho han d'entendre». «A veure com acaben les coses. Soc optimista», va afirmar, per afegir que els dirigents polítics han de ser conscients que no hi ha decisions «sense conseqüències» polítiques i judicials. Per això, va assegurar que «la justícia alemanya no tindrà una altra solució que entregar Puigdemont a Espanya perquè aquesta persona sigui jutjada pels tribunals».