El president de Ciutadans, Albert Rivera, va demanar comprensió als seus companys de partit per incorporar «molts independents» a les candidatures, com l'exprimer ministre francès Manuel Valls, l'oferiment al qual de liderar les llistes a l'Ajuntament de Barcelona espera que «acabi quallant».

En una reunió nacional de la formació celebrada a San Lorenzo de El Escorial, Rivera va destacar que per aconseguir victòries electorals es requereix talent i que Ciutadans no pot ser «un PSOE o un PP qualsevol», sinó «una reformulació del que han de ser els partits al segle XXI».

També va demanar als seus companys que parlin més d'Espanya i els espanyols i menys de partits, sigles i males notícies i que no perdin les senyes d'identitat de Cs: democràcia interna i lluita contra la corrupció. Segons la seva opinió, Ciutadans és el partit que «més s'assembla a Espanya» i les expectatives posades en ells són «altíssimes», per això han de ser els qui donin «bones notícies» als espanyols.

Per la seva part, la candidata a les primàries del PDeCAT a Barcelona, Neus Munté, va mostrar la seva «sorpresa» per la possible candidatura de Manuel Valls a l'alcaldia de Barcelona sota les sigles de Cs. «Benvingut tothom que tingui coses a dir sobre Barcelona, però és una ciutat que te l'has de sentir teva i de la que en formes part», va assenyalar Munté des d'una carpa del PDeCAT a Barcelona.

«Em sorprèn molt que una persona que fa anys i anys que no ha viscut a la ciutat cregui que pot connectar de manera immediata i des de París amb els interessos i les necessitats dels barcelonins», va destacar la candidata a les primàries. De fet, Munté es va mostrar molt crítica amb aquesta possible elecció de Cs: «Volen posicionar com a candidat una persona que ha estat rebutjada pel seu propi partit, el PSF», va recordar la candidata del PDeCAT. «Diu molt, entenc, de la connexió de Cs amb Barcelona», va etzibar Munté.