Una trentena d'immigrants i refugiats ha iniciat una tancada a l'antiga escola Massana de Barcelona, de titularitat municipal, i va anunciar la seva intenció de mantenir-lo indefinidament per protestar pel «racisme social i institucional» de què se senten víctimes. El grup d'immigrants va sol·licitar permís de l'Ajuntament de Barcelona per celebrar dissabte una assemblea en un espai de l'interior de l'antiga escola Massana, situada a la plaça de la Gardunya del barri del Raval, a la qual van assistir un centenar de persones. Durant l'assemblea un grup d'immigrants va decidir passar la nit al recinte -situat a l'antic Hospital de la Santa Creu de Barcelona- i iniciar així una tancada indefinida per denunciar la seva situació.

Segons va explicar Juan Ávila, portaveu dels tancats, el motiu de la protesta és denunciar la «violència racista i els efectes que aquesta té sobre les persones immigrades i refugiades» i està previst mantenir la mobilització «fins que comencin les negociacions amb les administracions».

Entre d'altres reivindicacions, els tancats exigeixen que s'obri la porta a la regularització d'immigrants sense contracte de treball, que es facilitin els tràmits de nacionalització sense necessitat de superar exàmens i que es millori l'acollida als refugiats que arriben a Catalunya. També reclamen a l'Ajuntament de Barcelona que garanteixi l'empadronament dels immigrants indocumentats «sense restriccions» i a la Generalitat que asseguri el seu accés a la sanitat pública, segons Àvila.

Fonts municipals van explicar que l'Ajuntament de Barcelona ja ha iniciat una via de diàleg amb els immigrants tancats a l'escola Massana, que és propietat del consistori. El portaveu va instar la societat catalana a donar suport a les mobilitzacions dels immigrants, de la mateixa manera que ells estan al seu costat en la «reivindicació dels drets socials i polítics de Catalunya».