La CUP ha celebrat aquest dimarts que la Mesa del Parlament hagi acceptat la delegació de vot del diputat Toni Comín i considera que la reforma de la Llei de Presidència pot ser un mitjà vàlid perquè "es garanteixin els drets dels diputats" i perquè el Parlament pugui exercir la seva sobirania.

Segons ha indicat en una roda de premsa al Parlament la diputada de la CUP Natàlia Sànchez, que la Mesa hagi admès la delegació de vot del diputat d'ERC Antoni Comín és "una cosa positiva i nosaltres els celebrem".

"Prioritzem que tots els diputats puguin exercir els seus drets, i un cop garantit això, i que el Parlament pugui exercir la seva sobirania, els terminis per aprovar una investidura els decideixen els qui tenen la majoria", ha indicat.

Sànchez ha explicat que la CUP no es planteja reobrir el debat sobre un canvi en el sentit dels seus vots, per això mantindrà les quatre abstencions, excepte que el candidat sigui Carles Puigdemont, perquè llavors votarien favorablement.

Sobre la reforma de la Llei de Presidència per possibilitar una investidura de Puigdemont per via telemàtica o delegada, ha assenyalat que "totes les vies necessàries per garantir la sobirania del Parlament són aptes i la CUP els donarà suport".