El diputat del PP en el Parlament Alejandro Fernández va condemnar ahir l'escarni que va rebre el president del PP català, Xavier García Albiol, a Badalona i va criticar el «silenci de complicitat» d'altres partits.

En roda de premsa, va agrair a la líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas, i al de Vox, Santiago Abascal, haver condemnat aquest acte, però va lamentar «el silenci que acaba sent un silenci de complicitat d'altres formacions polítiques», i va recordar que el PP sempre condemna accions similars quan les sofreixen altres partits.

Crits «d'independència»

El dilluns Albiol va visitar Badalona per la diada de Sant Jordi i veïns que estaven a la plaça de l'Ajuntament el van rebre al crit «d'Independència» i «Fora», la qual cosa Fernández va qualificar de ser un «escarni»

També va assegurar que és un «fet absolutament inacceptable en democràcia» i es va preguntar què passaria si tota la ciutadania fes el mateix.

«Què passaria si tots fessin el mateix? Si tots es dediquessin a anar a les carpes dels altres a impedir que fessin la seva activitat? En quin grau de deterioració de la convivència arribaríem?, va alertar.

«Carregar-se Sant Jordi»

Així mateix, va acusar l'independentisme d'estar «en camí de carregar-se la Diada de Sant Jordi», com creu que ja han fet amb la Diada de l'11 de setembre, perquè, al seu parer, estan polititzant aquestes festivitats perquè representin només els catalans independentistes.

El president del PPC, Xavier García Albiol, va denunciar ahir la situació «difícil i incòmoda» que va viure dilluns a Badalona i va assegurar: «Als qui ens sentim catalans i espanyols ens volen expulsar de Catalunya».

El Grup Municipal Popular va aconseguir el suport de PSOE i Cs en el ple de l'Ajuntament de Madrid per avalar una moció contra els Comitès de Defensa de la República Catalana (CDR), definits per populars i Cs com a «comandos violents».