L'ANC ha comunicat que l'Agència Tributària els ha embargat 110.000 euros, la mateixa xifra que en el cas dels comptes d'Òmnium Cultural. La xifra correspon a la multa que l'Agència de Protecció de Dades estatal va interposar l'any passat i que l'entitat es va negar a pagar, i inclou els interessos. L'entitat va recórrer la sanció a instàncies judicials i ha anunciat que també recorrerà ara l'embargament. "Un cop més, l´Estat ens vol arruïnar i ens embarga els comptes, igual que ho ha fet amb Òmnium Cultural; ens embarga la mateixa quantitat perquè ens vam negar a pagar una multa injusta", assegurat l'Assemblea en un comunicat.

L'entitat ha denunciat que no només es pretén "malmetre la imatge pública" de l'Assemblea amb cartes als clients notificant-los l'embargament sinó que també s'ha intentat "evitar que l'Assemblea es pogués oposar al pagament de la multa" redirigint els pagaments d'empreses cap a l'Agència Tributària. L'Assemblea assegura que amb aquest mecanisme "ja s'han retornat més de 20.000 euros".

L´any 2015, l´AEPD va multar l´ANC i Òmnium Cultural amb 440.000 euros, que llavors sí que es van pagar. En aquell cas se'ls va multar per la gigaenquesta.