El jutge del cas del procés al Suprem, Pablo Llarena, va aclarir ahir en una interlocutòria en què confirma els processaments dels imputats en aquest sumari, que el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, en contra d'allò que les defenses han argüit, no va descartar la malversació en relació amb l'1-O.

Els processats van al·legar que les declaracions públiques del ministre d'Economia i Hisenda en les quals suposadament negava l'ús de diners públics per a l'1-0 fan insostenible el processament pel delicte de malversació, ha recordat avui Llarena en un acte que confirma les ordres de processament.

Després d'examinar el contingut complet de les declaracions de Cristóbal Montoro, el jutge dedueix que aquestes «van anar acompanyades d'una sèrie de matisacions que, en exercici del dret de defensa que correspon als investigats, aquests silencien en el seu intent d'aportar contundència a la seva exculpació». Afirma que el ministre recull «la possibilitat material que pugui existir una mecànica de frau oculta i no confirmada».