L'actual líder d'ERC al Parlament, Sergi Sabrià, ha demanat avui impulsar des del nou Govern "un diàleg de país" i un "front democràtic" que tingui com a finalitat "lluitar contra la repressió" de l'Estat i revertir els efectes de l'article 155 en les institucions catalanes.

Sabrià ha començat la seva intervenció en el ple d'investidura parlant en set idiomes, "dels molts que es parlen cada dia als nostres carrers" per reivindicar, ha dit, "la diversitat i riquesa d'aquest país" perquè "som un poble de pobles, som una nació en la qual caben tots, i en aquest país són catalans tots aquells que viuen i que desitgen formar part de Catalunya".

El portaveu republicà s'ha desmarcat, en aquest sentit, de qualsevol posicionament "etnicista" o "supremacista", i ha recalcat que "la diversitat ens fa rics com a societat i ens engrandeix com a poble i ens fa més forts al camí de la llibertat".

Sabrià ha reconegut també, sobre els mesos que ha trigat a aconseguir una investidura efectiva i la formació del nou Govern, que ERC "s'ha sentit moltes vegades molt sola" reclamant la urgència de desbloquejar la investidura.