L'exdirector de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) Daniel de Alfonso va cobrar gairebé 70.000 euros en triennis i complements indegudament percebuts, segons un informe de la Sindicatura de Comptes que ha detectat irregularitats comptables en la gestió de l'entitat que podrien ser delictives. L'informe és fruit de la investigació que la Sindicatura de Comptes ha dut a terme sobre els comptes de l'Oficina Antifrau corresponents a l'exercici del 2015, quan era dirigida per Daniel de Alfonso, destituït al juny del 2016 després de divulgar-se la polèmica gravació d'una conversa amb l'exministre d'Interior Jorge Fernández Díaz.

La Sindicatura ha constatat cobraments indeguts per part de De Alfonso i la seva directora adjunta, així com irregularitats en la incorporació del personal funcionari a l'entitat -que va ser contractat de forma directa, sense convocatòria pública-, i en les despeses de subministraments i serveis, així com en pagaments de complements i de tiquets restaurants.

L'informe estableix que almenys tres de les irregularitats detectades, entre elles el pagament dels triennis i dels complements de qualitat abonats al personal d'Antifrau, poden «donar lloc a fets perseguibles administrativament i judicial».

Fonts de la Sindicatura van explicar que, si bé l'informe no es remetrà a la Fiscalia, en no apreciar il·lícit penal, sí que es traslladarà al Tribunal de Comptes, en haver-se trobat responsabilitat comptable, perquè prengui les mesures que consideri oportunes.

Concretament, la Sindicatura de Comptes assenyala que el director d'Antifrau no tenia dret a cobrar el trienni que va generar a l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), en ser un alt càrrec, fet pel qual presumptament va cobrar de forma irregular un excés de 49.086 euros.

Una altra de les infraccions que detecta la Sindicatura és que De Alfonso i la seva exdirectora adjunta, Maite Masià, van cobrar dos complements de qualitat de 20.005 i 9.721 euros, respectivament, als quals no tenien dret donada la seva condició d'alts càrrecs.