L'advocat Miquel Roca, que va ser un dels pares de la Constitució, va negar que el text de 1978 impedeixi «solucions flexibles i demòcrates» als problemes que concerneixen Espanya, des del conflicte territorial a Catalunya fins a les pensions, per la qual cosa ha considerat innecessària la seva reforma.

«En aquest debat sobre la reforma de la Constitució em sento compromès a deixar-lo obert des d'una posició molt escèptica. Ara per ara, no veig que aquest debat tingui una relació directa amb cap dels problemes que tenim plantejats», va apuntar durant una conferència al Cercle d'Economia, a Barcelona.

Vigència del text

El que fora portaveu de CiU al Congrés ha reivindicat la vigència dels valors del text constitucional, del que va subratllar que se sent orgullós, però ha admès que una interpretació «no sempre correcta o convenient» del marc legal ha originat l'actual debat sobiranista.

En aquest sentit, va indicar com un «greu error» la sentència que el Tribunal Constitucional (TC) va dictar sobre l'Estatut el 2010, ja que va esmenar allò que abans havia ratificat la ciutadania.