La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, va opinar ahir que amb la seva «ideologia xenòfoba i racista» Quim Torra «no hauria d'haver estat mai» president de la Generalitat, una elecció amb la qual els mateixos independentistes han comès un «gran error»: «És un tret al peu».

En declaracions a Rac1, Arrimadas es va pronunciar en aquests termes el dia que Quim Torra pren possessió del seu càrrec com a 131è president de la Generalitat després de ser investit dilluns passat pel Parlament.

Segons la també portaveu nacional de Ciutadans, amb la seva ideologia «xenòfoba i racista» Torra «no hauria d'haver estat mai» president de la Generalitat, i va advertir en aquest sentit que el seu «nacionalisme identitari va en contra del projecte comú».

Preguntada per si creu que el nou president de la Generalitat és una persona xenòfoba i racista, va contestar: «Amb aquesta ideologia sí». (...). «Com definiríem això si no?», es va preguntar.

Arrimadas va qualificar «d'inimaginable» que en «qualsevol altre país» una persona que «pensa això dels seus conciutadans» sigui elegit president.

«Han comès un gran error»

Amb l'elecció de Torra com a president de la Generalitat, Arrimadas va considerar també que els mateixos independentistes han comès un «gran error» com, va assegurar, alguns d'ells admeten «en privat»: «És un tret al peu», va afegir.

La líder de l'oposició a Catalunya va assegurar, d'una altra banda, que les formacions independentistes «no volen que s'aixequi el 155», perquè «en el fons no saben com governar» més enllà de «culpar de tot a Madrid».

A més, Arrimadas va recalcar que el fet que Torra anunciés en el seu discurs d'investidura algunes mesures com la creació de «l'assemblea d'electes» o un «govern paral·lel» poden justificar la prolongació de les mesures del 155 per «garantir els drets de tots els catalans».

«Ja ha dit que farà el mateix -que el Govern anterior-, però encara pitjor», va avisar.