Els exconsellers Josep Rull i Jordi Turull, a la presó, han acceptat la proposta de tornar a ocupar els càrrecs que ostentaven abans de l'aplicació de l'article 155 per ser "conseqüents i lleials" als seus compromisos amb els ciutadans de Catalunya.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha signat avui els decrets per nomenar els membres del seu nou govern en el qual Jordi Turull torna a ocupar la conselleria de Presidència i Josep Rull la de Territori i Sostenibilitat.

Turull i Rull, que són a la presó d'Estremera (Madrid) per ordre del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena acusats de rebel·lió, han publicat als seus comptes de Twitter el mateix text.

"Per ser conseqüent i lleial als nostres compromisos amb els ciutadans de Catalunya -escriuen-, m'honra acceptar la petició del president Quim Torra i Pla de continuar sent conseller" i expressen el seu compromís de dedicar-se "en cos i ànima al servei de tots els catalans".

Ja han demanat sortir de la presó

Els acabats de nomenar consellers de la Generalitat Jordi Turull i Josep Rull han demanat al jutge del TS Pablo Llarena la seva posada en llibertat provisional per a prendre possessió dels seus càrrecs el dimecres 23 de maig, data prevista pel president Quim Torra.

La petició de la seva defensa, a la qual ha tingut accés Europa Press, al·lega aquest dissabte que han desaparegut les raons de l'acte del 23 de març que va acordar la seva presó preventiva, perquè aquest acte adduïa risc de fuga i de reiteració delictiva.

L'advocat Jordi Pina constata que els seus defensats tenen dret a acceptar els càrrecs de conseller perquè l'article 23.2 de la Constitució reconeix el seu dret a accedir a càrrecs públics malgrat ser presos preventius.