Podem vol confeccionar candidatures amb altres forces del canvi en les eleccions municipals de 2019 i així evitar la competició electoral que es va produir en alguns municipis en els darrers comicis.

El Consell Ciutadà de Podem Catalunya ha aprovat per unanimitat, aquest divendres, convidar els cercles territorials a participar en els grups promotors per bastir unes candidatures obertes i guanyadores.

El document de la formació morada apel·la a unes candidatures realitzades de forma col·lectiva amb altres forces del canvi, alhora de reconeixibles, amb una marca que les homogeneïtzi.

El text comença a plantejar el rumb que el partit prendrà en els pròxims comicis. Amb aquesta decisió, el partit vol evitar la competició electoral entre forces del canvi que sí que es va produir en alguns municipis als anteriors comicis de 2015.

Podem no va participar amb les seves sigles en les eleccions del 2015. Llavors van participar en candidatures dels Comuns i d'ICV-EUiA i en alguns casos amb ERC. Es tracta de partits que, quan van poder, van fer llistes pròpies.

En les eleccions al Parlament del 2017, el partit va formar coalició amb Catalunya en Comú. Es tracta d'una coalició formada per cinc partits.

La reunió del Consell Ciutadà de Catalunya també va servir per aprovar l'organigrama intern del Consell Ciutadà de Catalunya amb les seves diferents secretaries i àrees.