Tres activistes que custodiaven a la platja de Canet de Mar (Maresme) creus grogues en suport als polítics independentistes presos han patit lesions lleus en un enfrontament amb un grup d'encaputxats que les ha retirat, una acció que l'expresident Carles Puigdemont ha atribuït al "feixisme unionista".

Segons han informat fonts policials, l'enfrontament s'ha produït a la platja de Canet, on un grup de persones estava custodiant les creus de color groc que als últims dies els independentistes han clavat a diverses platges del litoral català en suport dels líders del procés independentista empresonats.

Un grup d'encaputxats s'ha acostat al lloc i ha recriminat la presència d'aquests símbols en suport als presos, i s'ha iniciat una picabaralla en el qual, segons les fonts, tres dels independentistes han quedat ferits lleus.

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha condemnat aquesta actuació en el seu compte de Twitter i ha lamentat que aquest tipus d'"agressions del feixisme unionista" continuïn "impunes".

"No fem cap concessió a les seves provocacions. Si la nostra actitud cívica i no-violenta els exaspera, senyal que anem bé. No caiguem en cap provocació", ha indicat Puigdemont en el seu tuit.

Es dóna el cas que les desenes de creus grogues amb les quals ciutadans partidaris de la independència van omplir diumenge una platja de Llafranc (Baix Empordà) va generar ahir enfrontaments verbals entre partidaris i detractors d'aquestes accions que promouen els autodenominats Comitès de Defensa de la República (CDR).