El president de la Generalitat, Quim Torra, ha reaccionat aquest dimarts als “insults”, desqualificacions i atacs que ha rebut ell i part de la seva família des que fos l’escollit per ser investit.

Així, centrant-se especialment en els comentaris cap a la seva filla gran -afectada per una discapacitat-, en una entrevista a El Món a Rac1, el president ha anunciat que estudia emprendre algunes accions legals contra els autors de certs improperis. A més, ha denunciat que se l’hagi acusat a ell de racista, feixista o xenòfob quan, segons ell, “ha lluitat tota la vida en contra d’això”. “M’han dolgut molt alguns comentaris”, ha dit.

En aquesta línia, s’ha mostrat especialment sorprès per la “duresa” del líder del PSOE, Pedro Sánchez, en parlar d’ell, li ha demanat que “s’excusi” per haver-lo qualificat de racista, i ha avançat que li enviarà una carta responent un escrit del socialista on rebutja que els polítics independentistes que estan a l’estranger estiguin exiliats.

Dirigint-se també a la resta de formacions polítiques, Torra ha qualificat l’incident de dilluns a la platja de Canet de Mar “d’atac feixista” i demana a tots els partits que “condemnin” l’agressió als independentistes.