Uns operaris van trobar aquesta matinada el cadàver d'un nadó a la planta de residus de Montcada i Reixac, de manera que els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació per aclarir les causes de la seva mort.

Segons van informar a Efe fonts municipals, el cadàver del nadó, de poques setmanes, va ser trobat aquesta matinada pels operaris de la planta d'Ecoparc de Montcada que treballaven en el reciclatge de residus.

Agents de l'Àrea d'Investigació Criminal de la Regió Policial Nord dels Mossos d'Esquadra van obrir una investigació per aclarir les circumstàncies d'aquest succés, segons ha informat la policia catalana en un comunicat.

Els investigadors estan pendents de l'autòpsia per intentar aclarir les causes de la mort, segons fonts policials. Entre d'altres aspectes, els investigadors esperen que l'autòpsia aclareixi si el nadó va néixer mort -i posteriorment va ser abandonat en un contenidor- o si va morir d'inanició en ser abandonat després del part.

Els Mossos van rebre cap a les quatre de la matinada l'avís de la troballa del cadàver i, en arribar a la planta, al costat d'efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), van constatar que entre la màquina classificadora de residus hi havia el cadàver d'un nadó.

Residus de diverses localitats

Els residus que es tracten a la planta de reciclatge de Montcada procedeixen de diversos municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona, de manera que un portaveu de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que gestiona la planta, va advertir que serà complicat determinar el municipi de procedència del nadó.

El petit va ser localitzat en la línia de tractament d'envasos prop de les 04.00 hores, quan un treballador va donar l'alerta al trobar un cos estrany entre els residus que s'estaven analitzant.

L'activitat a la planta es va detenir i es va avisar als Mossos d'Esquadra, que es van desplaçar fins al centre de tractament de residus al costat d'un equip forense i treballadors del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).