El jutjat d'Arganda del Rey (Madrid) ha prohibit la difusió de les imatges d'Oriol Junqueras i Raül Romeva a la presó d'Estremera, després que l'advocat de tots dos presentés ahir una denúncia.

Segons ha informat avui TV3, el jutge ha ordenat també la retirada de totes les imatges amb el suport que s'hagin publicat.

L'ordre només afecta les imatges en les quals apareixen Junqueras i Romeva i no en les quals es veu Joaquim Forn perquè la denúncia la va presentar l'advocat dels dos primers, Andreu Van den Eynde.

L'exvicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, i l'exconseller Raül Romeva, van denunciar ahir el presumpte autor del vídeo que els va gravar a la presó d'Estremera.

El vídeo, d'1 minut i 47 segons, i difós en els mitjans de comunicació, ofereix imatges del dia a dia dels exconsellers Oriol Junqueras, Raül Romeva i Joaquim Forn a les seves cel·les o en altres dependències de la presó d'Estremera.

L'advocat dels dos exconsellers del Govern, Andreu Van den Eynde, ha assegurat a través del seu compte a les xarxes socials que el presumpte autor del vídeo havia estat identificat i que havia estat denunciat al jutjat de guàrdia d'Arganda del Rey.

Van den Eynde ja va enviar dimecres passat un fax al director del centre penitenciari demanant que s'iniciés una investigació amb l'objectiu de "protegir" els seus clients i perquè "no torni a passar".