El president del Port de Barcelona, Sixte Cambra, va negar ahir davant del jutge del cas 3% haver influït en adjudicacions públiques d'aquesta institució a favor d'una empresa que suposadament va pagar comissions a CDC, ja que no tenia ni decisió ni influència en l'òrgan que les va aprovar.

Cambra va declarar com a investigat a l'Audiència Nacional al costat de Constantí Serrallonga, exgerent de l'Ajuntament de Barcelona i actual director de la Fira de la ciutat; Isabel Muradàs, exsubdirectora d'Estudis de la Generalitat i exregidora d'Eduació i Esports de l'Ajuntament de Girona, i Ambrós Martínez, directiu de la constructora Copisa.

A l'actual president del port se li investiga per la seva possible participació en el arreglo de dos concursos, el dic de l'est i l'ampliació dels accessos sud, el 2012 i 2013, pels que es sospita que una de les adjudicatàries, Copisa, va pagar comissions CDC.

Segons fonts presents en l'interrogatori, Cambra va afirmar al jutge que no tenia capacitat de decisió en els concursos, que els aprovava el consell d'administració del port, del qual ell formava part però els membres del qual no van variar quan va arribar a la direcció el 2011 i entre els que figuraven persones de Ports de l'Estat i de l'Advocacia de l'Estat.

Ports de l'Estat

Sobre la taula de contractació, va explicar que estava formada per dos membres de Ports de l'Estat i dos del de Barcelona, per la qual cosa ell, ha defensat, no tenia tampoc influència en ella. Ha reconegut que al març del 2013 li van trucar per anar a la seu de CDC.

Segons la seva versió, una vegada allà va parlar amb algú, a qui no recorda, que li va demanar que augmentés la quota que va pagar al partit, però no li va esmentar res d'adjudicacions.

En declaracions als periodistes a la sortida de l'Audiència, Cambra va explicar que va presentar documentació per provar que no va influir en els concursos i ha esperat que s'arxivin les acusacions contra ell.

«És molt important per a mi, no per una qüestió personal, també pel bon nom d'una institució com el port de Barcelona i dels professionals que formen l'equip directiu», va dir.

El seu advocat, Rafael Entrena, va indicar que en aquesta documentació s'acredita que els processos de licitació «té una participació determinant Ports de l'Estat, que depèn de Foment».

Informació privilegiada

De la seva banda, Muradàs, que va renunciar a la seva acta de regidor de Girona després de la seva imputació en aquest cas, va explicar que va conèixer al directiu de la constructora Oproler Josep Maria Bassols el 2011, quan ell era director de campanya de CiU a Girona amb Carles Puigdemont de candidat.

El jutge investiga Muradàs per facilitar informació privilegiada a aquest constructor -també imputat- sobre l'estat econòmic de diversos ajuntaments governats per CDC, si bé ella va assenyalar que es va negar a donar-li informació econòmica de l'ajuntament de Llinars del Vallès perquè li va semblar inconvenient.

Sí que ho va fer, va admetre, amb relació a la situació financera del consistori de Tarragona, però va assegurar que es tractava d'un document públic a l'accés de tots.