E.Padilla, Blanes.

ERC de Blanes va acusar ahir la Generalitat de Catalunya, l'administració que té més representació dins el Consorci Portal Costa Brava Illa de Blanes, de bloquejar el crèdit per les obres de la Ciutat Esportiva amb la intenció de pressionar per obtenir la cessió del sostre hoteler de l'Illa de Blanes. La regidora d'ERC Conxita Boldú i l'exregidor Joan Puig van acusar l'exalcalde blanenc Josep Marigó (PSC) d'oferir aquest sostre edificable com a pagament del crèdit de 30 milions d'euros que l'Institut Català de Finances (ICF) va concedir al consorci per construir el recinte esportiu, i el van acusar també d'actuar ara contra els interessos de Blanes des de dins el Consorci, ja que Marigó forma part de l'ens com a representant de la Diputació de Girona.

"L'intent de malvendre el sostre edificable" de l'Illa de Blanes, que és l'aval que el Consorci va confrontar amb el crèdit, és el que mou ara la Generalitat, amb majoria dins de l'organisme, a bloquejar la partida de 900.000 euros que s'havia de destinar a equipar la nova infraestructura esportiva, afirmen els republicans. ERC va exigir a l'alcalde de Blanes, Josep Trias (CiU), que convoqui el concurs d'idees per a l'Illa de Blanes i que, si no es troba res que faci el pes a tothom, que el Consorci acabi de construir la Ciutat Esportiva i després es dissolgui. Segons Puig, en el pitjor dels casos l'Ajuntament de Blanes hauria de pagar 4,5 milions d'euros de crèdit en cas que l'ens es dissolgués i calgués repartir l'import del préstec entre les administracions consorciades. "Surt més a compte" que cedir el soste hoteler de l'Illa, va assegurar.

Obres interminables

"Veig impossible que la Ciutat Esportiva estigui acabada abans de finals d'any", va sentenciar Puig, que va apostar perquè l'Ajuntament demani responsabilitats al Consorci, encarregat de finançar i executar l'obra de la Ciutat Esportiva, pels endarreriments que aquesta pateix. A causa del temps perdut per "quatre anys de mala gestió de Marigó" segons els republicans, ara podria ser que ni tan sols hi hagués prou diners amb els 30 milions d'euros per acabar les obres, quan en principi havien de servir per fer el pavelló i la zona esportiva a l'aire lliure i començar a fer la piscina. L'Ajuntament sosté que la Ciutat Esportiva s'acabarà al maig.