E. Padilla, Maçanet de la Selva.

El ple de Maçanet va aprovar ahir apujar el sou de l'alcalde i del primer tinent d'alcaldia, Alfons Soms (PSC) i Antoni Guinó (CiU), en funció de l'augment d'hores de dedicació de Soms i de la recent entrada al govern de Guinó. Soms passa de dedicar a l'alcadia 20 hores setmanals a 25, i cobrarà 2.067 euros bruts mensuals, i Guinó, que va accedir recentment al govern arran del trencament del pacte del PSC amb AM, cobrarà 1.500 euros bruts mensuals per una dedicació de 20 hores.

El portaveu d'AM, Antoni de Trincheria, va insinuar que el motiu del trencament del pacte era que aquesta formació estava en contra que l'alcalde cobrés més. El regidor de 9M Josep Romaguera va considerar que el sou de Guinó és "la primera indicació dels acords personals" del pacte. La proposta, inclosa dins una modificació de crèdit de més d'11 milions d'euros, es va aprovar només amb els vots del govern i AM i 9M hi van votar en contra.

La més important de les modificacions de pressupost que es van aprovar ahir és la reforma integral de la urbanització Montbarbat, pressupostada en 10.955.000 euros, que es pagarà íntegrament a través de quotes dels propietaris. AM, que ostentava la regidoria d'Hisenda abans de ser expulsats del Govern, va criticar que aquesta obra, "la més important de la legislatura" segons Trincheria, no estigués prevista de bon principi. Soms va rebatre que els pressupostos aprovats van ser els que havia iniciat AM abans que es trenqués el govern. AM va votar en contra del pressupost tot i estar en l'equip de govern el passat mes de desembre.