L'Ajuntament de Lloret de Mar s'haurà d'endeutar en més de 229.000 euros per pagar una indemnització a l'empresa del municipi Transports Pujol i Pujol ordenanda pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). El 2003 el consistori -governat en aquells moments per PSC, ERC i EUiA- va adjudicar el servei de trenet turístic de la població a l'empresa lloretenca Carrilets de Catalunya, mentre que Transports Pujol va quedar en segona posició en el concurs públic.

Per tal de fer front a aquesta despesa en concepte d'indemnització, el consistori lloretenc va aprovar en el ple d'ahir al vespre una modificació de crèdit de l'actual pressupost per un import total de prop de més de 600.000 euros. En aquesta operació s'inclou la partida de 229.000 euros per indemnitzar l'empresa de transports lloretenca.

Transports Pujol es veurà compensada d'aquesta manera per l'adjudicació d'aquest servei que va ser considerada il·legal pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya el gener passat. Segons el TSJC, l'adjudicació a Carrilets de Catalunya no va ser correcta ja que l'empresa no va presentar el títol de transportista, un certificat necessari per prestar el servei però que l'Ajuntament no va requerir en el concurs.

La lluita per la concessió del trenet a Lloret de Mar ha enfrontat les dues empreses de transports lloretenques en els darrers anys. El propietari de Carrilets de Catalunya, Marc Fuertes, considera que Transports Pujol té alguns beneficis perquè, segons ell, té relació de parentiu amb membres de l'Ajuntament. Per la seva banda, els responsables de Transports Pujol asseguren que un antic regidor del PSC va entrar a treballar a l'empresa de Fuertes.

La modificació de crèdit aprovada ahir també preveu que 350.000 euros destinats fins ara a la creació de 10 places de policies, es reubiquin en temes de manteniment com ara del Museu del Mar i Jardins.

Aquest fet va ser fortament criticat pel grup d'ERC i el Grill, ja que l'any passat se'ls va afirmar que ?l'IBI s'apujava més per poder pagar les noves places de policia i, en canvi, se n'han ocupat menys de les previstes, fet pel qual els diners d'aquestes s'han traslladat a altres partides.