El responsable de l'Oficina del Delegat Territorial a Girona de la Generalitat, Sergi Sabrià, ha cessat per "petició pròpia" de les seva tasca per dedicar-se a la gerència de l'Institut Català del Suro. D'aquesta manera, Sabrià deixarà d'estar al costat del delegat, Jordi Martinoy. El seu lloc l'ocuparà David Camps i Vilà.

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) publicava ahir el cessament de Sabrià al capdavant de l'Oficina del Delegat i anunciava l'incorporació de David Camps que deixa la seva feina com a tècnic superior de la Direcció de Polítiques Sectorials del Departament de la Vicepresidència a la que hi va accedir el 2007.

Camí cap a l'alcadia

Sabrià obre una nova etapa professional que culminarà el 2010 amb l'alcaldia de l'Ajuntament de Palafrugell. Actualment és regidor d'ERC pel consistori. Abans d'ocupar la màxima representació municipal assumirà la gerència de l'Institut Català del Suro. Un temps que, segons va manifestar Sabrià, li permetrà "dedicar més hores de feina a l'Ajuntament".

En la seva etapa com a gerent de l'Institut Català del Suro l'acompanyarà el president del consorci, el secretari general d'Indústria, Antoni Soy, que també forma part d'ERC. En aquest sentit, Sabrià va manifestar que afronta amb il·lusió aquesta nova etapa. Sobre quin serà el seu futur el 2010 quan agafi l'acaldia de Palafrugell va manifestar que no sap ben bé que passarà. "Necessitava més temps per dedicar a l'Ajuntament i la tasca com a gerent de l'Institut m'ho permetrà. Quan acabi l'any ja es valorarà", va manifestar.

D'altra banda el seu substitut, David Camps, va néixer el 1978 a Torroella de Montgrí. L'any 2004 es va llicenciar en Ciències Polítiques i de l'Administració per la Universitat Autònoma de Barcelona. Aquell mateix any entrava com a tècnic superior de l'Oficina Tècnica del Gabinet del conseller en cap on hi va estar fins al 2005.

Posteriorment va entrar també com a tècnic superior de la Direcció de Polítiques Sectorials del Departament de la Presidència fins al 2006. I al 2007 va accedir com a tècnic superior de la Direcció de Polítiques Sectorials del Departament de la Vicepresidència fins aquest mes d'octubre passat.

Les funcions del nou càrrec de Camps seran les d'assistir el delegat en l'exercici de les seves funcions i coordinar l'Oficina del Delegat. Per aquesta tasca, el jove de Torroella de Montgrí cobrarà uns 40.511.156 euros anuals.