Ja ho avisa una dita popular: "Alerta amb el que desitges perquè els desitjos se't poden acabar complint". D'això en pot donar fer una noia que respon a les inicials E.R. i que té el seu xicot tancat a la presó de Girona des de fa mesos. Assegura que no sap com fer-ho perquè el deixin en llibertat però el cas és que va ser ella mateixa qui va propiciar que acabés entre reixes després de denunciar-lo per, suposadament, patir maltractaments. El jutge de guàrdia va enviar l'home a presó per protegir-la però ara ella el visita setmanalment al centre penitenciari i, fins i tot, hi manté relacions sexuals.

El cas porta mesos voltant pels jutjats i ara serà la secció quarta de l'Audiència Provincial qui haurà de resoldre aquest despropòsit i aclarir si pertoca deixar en llibertat o no l'home.

L'origen de la història es remunta al passat mes de gener. La noia va trucar als Mossos demanant auxili perquè el seu company, E.J., l'havia agredit i amenaçat de mort esgrimint un fusell de pesca submarina. La parella vivia a Calella de la Costa i el cas va arribar al jutjat competent en aquella zona del Maresme, el jutjat d'Arenys. El jutge va dictar una ordre d'allunyament per evitar que ell pogués molestar-la més. La mesura no va tenir el resultat esperat perquè, tot just una setmana després, la noia tornava a acudir a comissaria relatant que l'exxicot l'havia assetjat de nou. Aquesta vegada, s'havien trobat al carrer i ell havia usat una navalla per obligar-la a tornar a casa.

L'última carta

El mateix jutjat número 6 d'Arenys (exclusiu de casos de violència sobre la dona) tornava a conèixer del cas i enviava l'home a presó de manera preventiva. Igualment, el jutge traslladava l'expedient al jutjat de Blanes en ser l'arrestat veí d'aquesta localitat de la Selva. Això forçava el Col·legi d'Advocats de Girona a designar un advocat d'ofici per al pres. Aquí va començar la cursa per treure'l de la presó.

La xicota-denunciant exposa que va comparèixer al jutjat blanenc informant que ja no se sentia amenaçada pel detingut i que, per tant, volia que es revoqués l'ordre d'allunyament que en el seu dia havia dictat el jutge d'Arenys. L'advocada del pres va presentar recurs al jutjat perquè revoqués la presó preventiva en considerar que no hi havia motius per tenir-lo tancat mentre no arribés el judici. El jutjat va tombar la pretensió i també l'Audiència va negar-se a deixar-lo sortir en llibertat malgrat que, tant en una resolució com l'altra, s'admet que l'ordre d'allunyament que havia de servir per protegir la noia ja havia caducat (tenia vigència per sis mesos) i ningú n'havia demanat la pròrroga.

Hi ha un altre recurs presentat i, mentre no es resol, la noia visita setmanalment el xicot i mantenen contactes vis-a-vis, un xicot que està tancat per protegir-la a ella.