El grup municipal del PSC a Sant Joan les Fonts culpa l'equip de govern de CiU d'haver provocat un endeutament insostenible per al poble a causa de la falta de previsió en matèria econòmica de l'alcalde, Joan Espona. El PSC acusa també l'equip de govern d'actuar sobre la base de la improvisació, de no tenir cura en la despesa i de ser incapaç de donar explicacionsper justificar l'endeutament del municipi.

El grup socialista votarà en contra d'una modificació de crèdit perquè no hi troba prou justificats els increments en les despeses suplementàries que especifica l'alcaldia.

La portaveu socialista, Roser Ortigosa, denuncia que el consum de l'àrea de Cultura i Joventut (79.000 euros); el que correspon a la reparació de maquinària (12.000 euros), els estudis professionals i projectes tècnics (81.602,58 euros) així com els 553.359,28 euros de més que haurà de pagar el municipi per l'edifici de la cooperativa, són producte de manca de previsió i improvisació.

Ortigosa no troba prou elaborats els justificants per aclarir una despesa de 335.000 euros de més que ha suposat l'arranjament dels vestidors del camp de futbol de la Canya i l'edifici de Can Cantra.

El PSC diu que l'endeutament provocarà un augment de les taxes que s'hauria pogut estalviar amb una política econòmica elaborada des del rigor pressupostari.