Va ser el 30 d'octubre de 1938 quan l'emissora de ràdio CBS, i dins del marc d'un programa radiofònic anomenat Mercuri Theatre on the Air, va emetre i difondre el famós i mític text, ideat i escrit pel cèlebre Orson Welles,La guerra dels mons. Narrat com si fos una notícia de debò, "éssers d'altres planetes ens estan atacant i envaint", deia part del fictici guió.

Milions d'oients nord-americans es varen creure la falsa noticia i milers de persones preses pel pànic varen fugir de casa seva, durant hores.

Abans-d'ahir, commemorant el 70è aniversari de la seva emissió, Ràdio Lloret, conjuntament amb el cineclub Adler de Lloret i amb la participació de diverses autoritats locals, que es varen prestar a col·laborar, varen voler fer una broma als ciutadans de Lloret.

La notícia era que una mena de meteorit havia caigut al mar, davant la platja, al passeig, i que a causa de l'impacte es van produir onades de diversa consideració, que van produir també un desplaçament dels cotxes aparcats a primera línia de mar. Podia ser creïble fins a cert punt, i més si ho notificava l'Agrupació Astronòmica de Sabadell i el regidor de platges, que una pluja còsmica havia descarregat la seva fúria sobre el municipi.

Una multitud de trucades d'oients que estaven escoltant el programa, varen col·lapsar la centraleta de l'emissora, preocupats pel que estava passant, tot just al cap d'una estona, abans de que el programa notifiqués que era una petita broma.

Segons una col·laboradora de l'emissora, alguns i algunes oients angoixats per la notícia trucaven, i aleshores se'ls comunicava que era una petita broma, i es cag..... amb la mare que els va parir, per l'ensurt.

I és que no tothom té sentit de l'humor, ni és aficionat al cinema. Imaginin un lloretenc, allunyat del nucli urbà, trucant amoïnat "Què caram passa? Estem en perill?" i la simpàtica recepcionista explicant-li que es tractava d'un homenatge a Orson Welles.

No és difícil d'imaginar el diàleg: "Qui és aquest Orson?" i la noia de la ràdio responia: "el famós director de Ciutadà Kane, no s'espantin és una broma"; i el ràdio oient: "Sou una colla de poca-soltes".

Els temps que vivim no tenen res a veure amb fa 70 anys, ara la informació de qualsevol cosa que passi a qualsevol punt del planeta, la podem veure pràcticament en directe, gràcies a les noves tecnologies.

Alguns terrícoles, gent d'aquí, si els diguessin que uns petits éssers de color verd, amb unes antenes acabades en forma de bolet, i una vestimenta platejada, estant desembarcant a la platja de Lloret de Mar, d'unes naus vingudes de l'espai exterior, i que estan abduint a tota la gent que es troben, de ben segur que també s'ho creurien.