El Servei d'Intervenció Educativa (SIE) de Càritas diocesana cerca més voluntaris per atendre la "gran demanda de places" que arriben dels centres educatius a fi de poder atendre alumnes amb dificultats per seguir el ritme de curs i que provenen d'entorn socials complexos, segons ha explicat el Full Parroquial de la diòcesi de Girona. El perfil de voluntari que es demana és una persona que li agradi treballar amb nens i nenes, i que disposi d'un parell d'hores a la setmana. Caye Gómez és el responsable dels Programes Educatius de Càritas diocesana.

El SIE dóna suport escolar amb la finalitat que millorin el procés d'aprenentatge en el centre educatiu -i altres variables que són a redós, com ara diferents hàbits...- a fi de poder "trencar el cercle de l'exclusió". El SIE està format, bàsicament, per voluntaris, que desenvolupen la seva tasca a partir de les directrius dels tècnics de Càritas.

L'horari de voluntariat del SIE és a partir de la cinc de la tarda, en què els alumnes surten dels respectius centres educatius. En el curs 2007-08, el número de voluntaris que van participar-hi va ser 160. El nombre és la variable que determina els alumnes que es poden atendre. Se cerca una atenció el màxim d'individualitzada a fi de cercar la major optimització. En aquest curs, el SIE és present a Girona (Pont Major, Taialà, Font de la Pólvora i la Creueta); Salt (Sant Cugat i Sant Jaume); la Bisbal d'Empordà; Palafrugell; Palamós; Santa Cristina d'Aro; Torroella de Montgrí; Roses; Castelló d'Empúries; l'Escala; Banyoles; Cornellà del Terri; Porqueres; Sant Feliu de Guíxols; i Anglès.