L'Ajuntament i el Teatre de Blanes han organitzat per cinquena vegada consecutiva el Cicle de Música per a Cobla. Es tracta d'una aposta tardoral per la música de qualitat comptant amb la formació coblística tradicional. El cicle d'enguany constarà de tres concerts, amb inici avui diumenge, 2 de novembre, a les set de la tarda, amb la cobla Sabadell i direcció del blanenc Jordi Molina.

En commemorar-se enguany el 45è aniversari de l'Esbart Joaquim Ruyra, l'organització del cicle ret tribut a aquest prestigiós esbart blanenc. L'espectacle del diumenge 2 de novembre Tribut a l'Esbart proposa un repertori de les millors danses d'arreu de Catalunya i també dels millors compositors, amb un especial èmfasi a les danses més representatives de l'Esbart de Blanes.

Pel que fa a la cobla Sabadell assegura un gran nivell musical ja que els seus components estan graduats amb estudis superiors, o bé són professors de música titulars. La Principal de la Bisbal que té al darrere 120 anys d'història, serà la cobla participant al cicle, el dia 16, també a les set de la tarda. Pel cicle Cobla de Tardor, la formació bisbalenca ha preparat un recorregut musical coblístic pel segle XX i fa una aposta per les obres lligades amb Blanes, sota el títol En concert.

Joves compositors

El darrer dels concerts d'aquest cicle es farà el dia 6 de desembre. Es tracta de l'onzena convocatòria del concurs de composició per a Joves compositors, convocat per la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria de Blanes.

Aquest concurs musical només accepta obres de compositors menors de 25 anys. En aquesta ocasió, també hi actuarà la Cobla de Tardor.