Els Mossos d'Esquadra van detenir dijous durant la celebració de les Fires de Sant Narcís de Girona a tres joves -un d'ells menor- com a presumptes autors d'un robatori amb violència i intimidació, segons que ha informat la Policia autonòmica. Es tracta de Jordi GD, de 18 anys, i Javier V.L., de 23 -tots dos de nacionalitat espanyola i veïns de Girona- els qui, juntament amb el menor, van agredir i van intimidar presumptament un altre grup de joves per robar-los dues jaquetes, la documentació personal i les claus d'una moto. Els agents, que realitzaven un servei de vigilància a la zona del parc de la Devesa, van observar que uns joves envoltaven un amic que sagnava a causa d'una ferida al cap, i es van acostar perquè els expliquessin el que havia passat.

Més tard, els Mossos van localitzar a altres tres joves que s'estaven emprovant una de les jaquetes robades. Després d'identificar-los i registrar-los, els agents van descobrir la resta dels objectes robats i els van detenir.

La detenció del menor va quedar sense efecte i els Mossos el van lliurar als seus tutors legals, al temps que posaven els fets en coneixement de la Fiscalia de Menors. Els altres dos detinguts, un d'ells amb antecedents, van passar a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Girona, que els va deixar en llibertat.

La policia autonòmica va detenir un dia abans, també a les Fires de Girona, un altre menor com a presumpte autor d'un delicte de receptació, encara que les investigacions posteriors van permetre atribuir-li també la presumpta autoria d'un delicte de robatori amb intimidació.

Menor detingut dimecres

Els agents van sospitar de dos joves que van intentar amagar-se en adonar-se de la seva presència, per la qual cosa els van identificar i van escorcollar. En descobrir que un dels joves tenia tres telèfons mòbils, aquest els va explicar que un se l'havia trobat i que els altres dos els havia comprat -per un preu molt inferior al seu valor al mercat-a una persona que li havia comentat que eren robats. Per aquest motiu, van procedir a detenir-lo per un presumpte delicte de receptació. Les gestions posteriors efectuades pels Mossos van portar a determinar que el mateix jove era el presumpte autor d'un robatori amb intimidació efectuat unes hores abans, i en el qual s'hauria apropiat de l'altre telèfon.

Després de ser detingut, el jove va quedar sota custòdia dels seus pares, i els Mossos van posar el cas en coneixement de la Fiscalia de Menors.